Hämta bild till en specifik nyhetsartikel från TT

Normalt ska ert system ha fått in alla bilder till de nyhets- och featureartiklar ni får från TT. Prata med era egna teknikansvariga om hur du hittar dem.

Men om du akut behöver hämta bilden från TT:s webb, så kan du ladda ner hela artikeln inklusive bilderna till din dator så här:

1. Gör först rätt inställningar, ifall du inte gjort det tidigare:

1 a)  Gå till Mina sidor – Leveranskanaler och klicka på nedladdning-text.

1 b)  Du får upp en liten ruta där du klickar på fliken Format och prickar för Nyheter, och sedan väljer Högupplöst eller 1024 px, beroende på om du ska ha bilden till print eller webb.

1 c) Sedan klickar du Hämtning i menyn och ser till att leveranskanald nedladdning-text är vald för nyheter. (Man kan nämligen göra flera olika för sina olika syften)

Nu kommer du att få rätt bildfiler varje gång du hämtar nyhetsartiklar på TT:s webb. Dessa inställningar är knutna till din inloggning.

1. Hitta sedan artikeln det gällde, och ladda ner.  För att komma tillbaka till Nyheter, klicka på TT-loggan uppe till vänster och därefter Nyheter i menyn. Sedan kan du söka på något ord i artikelns rubrik eller text. Hämta artikeln med ett klick på nedladdningssymbolen.

Du får ned en zip-fil till din dator. Bildfilerna är namngivna som artikeln och numrerade a001, a002 o s v.