Kom igång med Vyn

Vyn är ett överskådligt sätt att ta del av TT:s nyheter. Du ska snabbt se det senaste TT har gett ut.

Du kan själv göra bevakningar på olika ämnen eller sökord, och ställa in mejl eller mobilaviseringar på dem.

Första gången du loggar in kanske sidan är tom.

Om du vill få komplett nyhetsöverblick, klicka Välj en tavla uppe till vänster och välj Nyheter. Där har vi gjort en tavla åt dig med TT:s senaste nyhetstexter, sorterade på inrikes, utrikes o s v.

Om den saknas, kan du lätt göra den själv. Se nedan.

Tavlor och listor

En tavla är tänkt att fylla en normal bildskärm på dator.

När du vill göra egna bevakningar kan du skapa en eller flera egna tavlor. Klicka Skapa en ny tavla på menyn uppe till vänster.

Om du har sparat sökningar/bevakningar i appen TT Bevakning så ser du dem i Min mobiltavla.

Varje sökning/bevakning du har, bildar en lista i en tavla.

Du kan flytta runt listorna med dra-och-släpp.

Listorna tar in ett visst antal texter. Vill du se mer, klicka Ladda fler nederst i listan. Eller gå vidare neråt med piltangent.

Läs

Klicka på rubrik i lista för att läsa texten.

Med tangentbord/kortkommando:

•  stega i lista med pil upp/ner
  •  öppna/stäng text med mellanslag
  •  rulla i text med skift+pil
  •  växla mellan listor med pil åt sidan
  •  växla mellan tavlorna med siffra (1 är den översta av dina tavlor)

Sök, bevaka

Den breda sökrutan överst i varje tavla söker i det som kommit in på den tavlan. OBS att listorna är ganska korta, för prestandans skull.

Om du vill söka djupare och filtrera:

• klicka Skapa en lista
  • skriv sökord överst i rutan och tryck enter/ny rad
  • du kan kombinera sökord med ELLER, OCH eller INTE – ifall du är van vid sådan logik. (Även OR AND NOT fungerar, eller tecknen | + - )
  • begränsa/filtrera med ett klick om du vill söka t ex i bara Inrikes text eller bara Redaktionell info.
  • om du vill söka i flera sektioner samtidigt växlar du till avancerat vid kugghjulet uppe till vänster och skriver in sektionernas koder.
  • det går också att söka på ämneskategori, slug m m. Fråga oss!
  • När du är nöjd med sökningens resultat - man kan oftast gissa det av rubrikerna som visas - klicka Bevaka sökningen och ge den ett namn. Nu ligger den som en lista i tavlan du hade uppe.

Bli aviserad

Varje lista har en egen liten meny (tre punkter, lodrätt) där du kan slå på/stänga av aviseringar ( =push-notiser, notifieringar).

Du kan få dem som mejl eller som avisering i appen TT Bevakaren. (Kom ihåg att slå på appens aviseringsfunktion!)

Om du valt mejl, så gäller den mejladress du angett för vår kundtjänst. Du kan se den under kugghjulet för inställningar uppe till höger.

TT-kalendern

TT-kalendern är en redaktionell produkt med mängder av evenemang inom olika kategorier - pressträffar, konferenser, hel- och delårsrapporter, årsdagar, sportevenemang, mässor med mera. Den uppdateras kontinuerligt av vår kalenderredaktör.

I Vyn kan du skapa bevakningar för att bli aviserad när det kommer nya evenemang inom de ämnen du vill ha koll på.

För att se TT-kalendern för en viss dag - hel eller filtrerad - klickar du på kalendersymbolen uppe till höger. Den tar dig till vår mer avancerade kalendervy.