Kom igång med Nyhetsvyn

Vyn är ett överskådligt sätt att ta del av TT:s nyheter. Du ska snabbt se det senaste TT har gett ut.

Du kan själv göra bevakningar på olika ämnen eller sökord och ställa in mejl eller mobilaviseringar på dem.

Du möts av en startsida som vi kallar Bevakning - start. Där får du en snabb överblick över dina tavlor och aviseringar.

Första gången du loggar in kanske sidan är tom.

Om du vill få komplett nyhetsöverblick, klicka på de tre prickarna bredvid Realtidstavlor och välj Importera en färdig nyhetstavla. Där har vi gjort en tavla åt dig med TT:s senaste nyhetstexter, sorterade på inrikes, utrikes o s v.

Tavlor och listor

En tavla är tänkt att fylla en normal bildskärm på dator.

När du vill göra egna bevakningar kan du skapa en eller flera egna tavlor. Gå till Realtidstavlor i menyn längst upp till vänster:

Klicka sedan på den gröna knappen:

och välj Skapa en ny tavla.

Om du har sparat sökningar/bevakningar i appen TT Bevakning så ser du dem i Min mobiltavla.

Varje sökning/bevakning du har bildar en lista i en tavla.

Du kan byta plats på listorna med dra-och-släpp.

Listorna tar in ett visst antal texter. Vill du se mer, klicka Ladda fler nederst i listan. Eller gå vidare neråt med piltangent.

Läs

Klicka på rubrik i lista för att läsa texten.

Med tangentbord/kortkommando:

•  stega i lista med pil upp/ner
  •  öppna/stäng text med mellanslag
  •  rulla i text med skift+pil (tillfälligt ur funktion)
  •  växla mellan listor med pil åt sidan

Skapa en lista/bevakning

Om du vill söka djupare och filtrera:

• klicka Skapa en lista och sedan Ny bevakning
  • skriv sökord överst i rutan och tryck enter/ny rad
  • begränsa/filtrera med ett klick om du vill söka t ex i bara Inrikes text eller bara Redaktionell info.
  • om du vill söka i flera sektioner samtidigt växlar du till avancerat vid kugghjulet uppe till vänster och skriver in sektionernas koder.
  • det går också att söka på ämneskategori, slug m m. Fråga oss!
  • När du är nöjd med sökningens resultat - man kan oftast se det på rubrikerna som visas - klicka Spara ny och ge den ett namn. Nu ligger den som en lista i tavlan du hade uppe.

Söksyntax, logiska operatorer

du kan kombinera sökord med hjälp av logiska operatorer. Använd

• || för eller (dubbelt vertikalstreck)
  • + för och
  • - för inte

Mer om hur du konstruerar söksträngar kan du läsa här.

Exportera en lista

Om du har fått till en riktigt bra sökning, som fler på ditt jobb vill ha, kan du skicka den till dem så här:

1. på listans trepunktsmeny uppe till höger, klicka Visa snippet för listan så får du fram det du behöver kopiera:

2. kopiera och klistra in din snippet i ett meddelande till kollegan

...och importera en lista

När du får en snippet (kodsnutt)

1. klicka Skapa en lista och sedan Importera
  2. klistra in kodsnutten i fältet "Snippet"
  3. ge sökningen ett namn
  4. klicka Fortsätt

Nu finns bevakningen bland dina listor i tavlan.

Bli aviserad

Varje lista har en egen liten meny (tre punkter lodrätt uppe till höger) där du kan slå på/slå av aviseringar ( =push-notiser, notifieringar).

Du kan få dem som mejl eller som avisering i appen TT Bevakning. (Kom ihåg att slå på appens aviseringsfunktion!)

Om du valt mejl så gäller den mejladress du angett för vår kundtjänst. Du kan se den under kugghjulet för inställningar uppe till höger.

I samma meny kan du döpa om eller ta bort en lista, eller ändra dess sökning.

Om du har ändrat aviseringsläge men det inte syns, så brukar det hjälpa att uppdatera webbsidan.

Nyaste TT-texten

För att ge dig det allra senaste nyhetsläget kommer en pop-up längst upp till höger när en ny TT-text precis har publicerats. Den stängs automatiskt efter en stund men du kan också klicka på krysset om du vill stänga den.

Utseende tavlor/listor

Du kan själv välja visningstäthet i tavlorna: standard, kompakt eller bilder. Du ställer in det på kugghjulet längst upp till höger.

TT-kalendern

TT-kalendern är en redaktionell produkt med mängder av evenemang inom olika kategorier - pressträffar, konferenser, hel- och delårsrapporter, årsdagar, sportevenemang, mässor med mera. Den uppdateras kontinuerligt av vår kalenderredaktör.

För att se TT-kalendern för en viss dag - hel eller filtrerad - klickar du på kalendersymbolen uppe till höger. Den tar dig till vår mer avancerade kalendervy.