Kom i gång med TT-kalendern

När du loggat in på app.tt.se, klicka Planering i vänstermenyn, klicka sedan Kalendern.

Här listas alla händelser vi har inskrivna för den aktuella dagen, och några dagar framåt.

Klicka i kalendern till höger för att välja annat datum.

Klicka på en händelse för att se alla detaljer om den.

Om du klickar Lägg till i din kalender så får du en kalenderfil, ics-fil, som kan importeras till kalendern i din dator eller mobil (det fungerar olika i olika enheter)

Om du vill söka eller avgränsa urvalet kan du

• skriva ett sökord i sökrutan i den svarta listen högst upp på sidan, bredvid TT-ikonen
  • eller välja en kategori upptill på sidan (Inrikes, Utrikes och så vidare)
  • eller gå in i Sökverktyg

Precisera din sökning

Inne i sökverktyget kan du välja enstaka datum eller ett datumspann.

Du kan avgränsa genom att pricka för Evenemangstyp, Ämne, Län och Kommun. Om ingenting av detta är förprickat, så visar den alla evenemangstyper, ämnen, län och kommuner.

När du har valt något, så syns det som en “knapp” bredvid knappen till sökverktyget.

OBS att sökord uppe i sökrutan på den svarta listen gäller även när du gör preciseringar i sökverktyget.

Rulla ner för att se din träfflista.

Om du vill ta bort en avgränsning, t ex ämne:Politik, så klickar du på den knappens kryss.

Spara bevakning

Om du har gjort en sökning som du ofta vill använda, kan du spara den. Klicka på stjärnan bredvid sidrubriken Kalendern och ge sökningen ett namn så hamnar den under Bevakningar i vänstermenyn.

Då kan du när som helst gå in och klicka på den bevakningen för att se vilka aktuella händelser den ger.

Få aviseringar

Du kan också bli aviserad per mejl när vi lagt in en ny sådan händelse som passar in på din bevakning.

Först skapar du en “Leveranskanal” med din mejladress:

Klicka på Mina sidor (under lilla personsymbolen högst upp till höger)

Klicka på Leveranskanaler i vänstermenyn och skriv ett namn för kanalen, t ex “mejl”, och klicka Skapa

På fliken Metod, välj E-post, skriv din mejladress i rutan och stäng.

Klicka på TT-symbolen uppe till vänster för att komma tillbaka in på vanliga menyn och gå in på Bevakningar. Håll musen över bevakningens rubrik så ser du pilsymbolen för autoleverans. Klicka på pilsymbolen, välj din mejlkanal (webbformuläret säger då något om avtal) och klicka OK.

Om du senare vill stänga av aviseringarna, klicka på Autoleveranspilen, och välj Ingen leverans.

Tipsa TT-kalendern!

Om du har evenemang som du tycker ska in i TT-kalendern

• klicka på knappen Tipsa TT-kalendern och fyll i uppgifterna
  • eller mejla till kalendern@tt.se.

Alla inlämnade evenemang granskas av vår kalenderredaktör som beömer ifall händelsen tas med i TT-kalendern eller ej. Hen redigerar eventuellt texten och publicerar den.