Vad ska jag tänka på innan jag publicerar en bild?

Byline

Du måste alltid ha med fotografens namn vid publicering av en bild. Vi ser även gärna att du tar med leverantören i bildbyline så att det blir tydligt. Exempel:

Jessica Gow / TT

Kalle Andersson / SVT / TT

Användarrestriktioner

På vissa bilder finns det specifika restriktioner om var de får användas. Det står tydligt vad som gäller under bildtexten. Det är du som publicerar som ansvarar för att följa leverantörens krav. Se exempel:

Bilder till marknadsföring

Om du använder en bild i någon form av marknadsföring är det viktigt att eventuella personer på bilden har godkänt det. Det är du som publicerar som ansvarar för att ni följer lagen om namn och bild i reklam. Det finns bilder i arkivet som är modellreleasade. Det betyder att det är fritt att använda bilden i marknadsföring utan godkännande av personen på bilden.