Diagram

Välj Skapa nyttDiagram. Döp ditt diagram.

Spara genom att trycka på Spara.

Ladda upp den data du vill visualisera i ett diagram. Du kan ladda upp xlsx, xls, csv eller ods-filer. Obs att datan måste vara bearbetad innan uppladdning.

Det är inte tillåtet med extra text runt om datan, eller tomma celler ovan eller till vänster i arket. Obs att en fil med celler formaterade som ”tal” måste ha rutan för ”tusendelsavgränsare” urkryssad (Format-Celler-Tal).

Konfigurera därefter utseendet på ditt diagram: vilken typ av diagram, färger, text vid x-y-axlar, osv. Vilken typ av diagram som är lämplig beror på hur datan är uppställd. Klicka på Stäng för att se hur diagrammet ser ut, eller Förhandsgranska.

Under Redigera text kan du sätta rubrik, ange källa och skriva en förklarande ingress.

När du redigerat färdigt, klicka på Publicera för att skapa inbäddningskod.