Ställa in autohämtning av färdiga sidor

Så här gör du för att "prenumerera" på färdiga sidor, och exempelvis få dem skickade med automatik till en ftp-adress.

A. Ställ in en leveranskanal

1. Logga in på kundwebben. (Om du inte har en inloggning till nya webben, kontakta kundsupporten på 08-692 26 15 eller sales@tt.se)
  2. Klicka på användarikonen längst upp till höger och välj ”Mina sidor”
  3. Skapa en leveranskanal och ställ in en leveransmetod, exempelvis ftp-överföring.
  4. I samma ruta, klicka på fliken ”Format”, välj "Sidor" och välj leveransformat.

Leveransformat

PDF för tryck finns alltid tillgängligt och är förvalt leveransformat. PDF för skärm (t ex pdf-tidning) finns tillgängligt för vissa sidor, men kan läggas till för andra enligt önskemål. Öppna format levereras endast om det är reglerat i avtal. (Formatet Text behöver du bara kryssa i om du abbonerar på tv-tablåer i textform.) Vilka format som finns tillgängliga för en sidvariant framgår av informationen intill respektive sida.

Obs! När du skapar en leveranskanal för sidor, se till att du enbart har valt leveransformat för "Sidor" och inte har råkat kryssa i något för t ex "Bild". För allt material som du kan hitta under avdelningen "Sidor" ska du välja ett leveransformat för "Sidor" – även grafik som t ex Melodikrysset och Frågeleken.

B. Skapa en bevakning av specifika sidor

1. Klicka på TT-ikonen uppe till vänster för att återgå till huvudsidan, och klicka sedan på ”Sidor”. Leta upp en sida som du vill abonnera på.
  2. Sist på andra raden intill varje sida visas en leveranskod (t ex TVRDAG-UTAB-0). Kopiera den.
  3. Klistra in leveranskoden i sökfältet och slå retur. Sidvarianten (en återkommande sida) ska då visas även för tidigare datum i sökresultat – men inga andra sidor.
  4. Spara sökningen som en bevakning genom att klicka på stjärnan efter rubriken under sökfältet.

Om du har klickat in dig på en undersektion som enbart visar sidvarianter som du vill ha med i en bevakning kan du hoppa över steg 2 och 3 nedan. Om det senare dyker upp andra sidvarianter kommer de dock att tas med i bevakningen om du inte har sökt på en leveranskod. För att undvika det sistnämnda kan du ändå basera bevakningen på en sökning.

Obs! Använd alltid leveranskoden när du gör ett urval genom sökning. Om söker på rubriken (sidans namn) så kan bevakningen sluta fungera om namnet ändras.

Om du vill ha med med fler sidvarianter i samma bevakning kan du göra om proceduren men i det sista steget lägga till sökningen i den befintliga bevakningen i stället för att skapa en ny.

C. Koppla bevakningen till en leveranskanal

1. Klicka på ”Bevakningar”.
  2. Håll muspekaren över den bevakning du vill koppla och klicka på ikonen för "Autoleverans” som då visar sig.
  3. Välj leveranskanalen som du skapade i det första steget.

Klart! Nästa gång någon av de bevakade sidorna publiceras på kundwebben levereras de också via den inställda kanalen.

Viktigt: Om du ska basera en bevakning på ett sökresultat – sök alltid på leveranskoden. Om du exempelvis baserar en bevakning på texten i rubriken (sidans namn) så kan bevakningen sluta fungera om namnet ändras.

Tips!

Veckodagsfilter

Du kan filtrera en sökning på veckodag och spara den sökningen som en bevakning. Filtret hittar du genom att klicka på "Sökverktyg". På så sätt kan du skapa autohämtningar där den sidvariant som hämtas varierar under veckan – vilket kan vara användbart för exempelvis tv-sidor. Ett annat användningsområde är om vill du styra sidor till olika undermappar hos dig beroende på veckodag – vilket du kan åstadkomma genom att dela upp dem på separata leveranskanaler.

Jokertecken

En asterisk på slutet av en söksträng fungerar som jokertecken. På så sätt kan man skapa en sökning som fångar upp flera sidvarianter, och basera en autoleverans på den. En sökning på "IURDAG-TAB-*" ger till exempel träff på både IURDAG-TAB-U (uppslag) och IURDAG-TAB-E (enkelsida).