Redovisning och provision

Nedan följer en kort beskrivning av vår rutin gällande redovisning och utbetalning av provisioner.

Förklaring av status

• Open (Öppen) = Pågående försäljning under perioden. Ej klar för utbetalning.
  • Need approval (Kräver godkännande) = Period stängd och rapport klar för godkännande. Godkännande krävs av leverantör för att utbetalning ska kunna ske.
  • Approved (Godkänd) = Rapport godkänd av leverantör och betalning kommer er tillhanda efter 30 dagar.
  • Attested (Attesterad) = Rapport attesterad av TT Nyhetsbyrån.
  • Paid (Betald) = Provision utbetald på angivet datum.

Uppdatera era uppgifter

För att utbetalning ska kunna ske så måste alla uppgifter kring bankkonto, rätt skattsedel med mera vara uppdaterade.

Gå in på vår hemsida och logga in.

Klicka på Account (högst upp till höger) och justera eventuella felaktiga uppgifter samt komplettera med de uppgifter som saknas.

För att utbetalning ska kunna ske är det viktigt att era bankuppgifter är korrekta samt att ni anger i vilken valuta utbetalningen ska ske.

Glöm inte att spara ändringen (knappen Save).

För att undvika fördröjning av utbetalning ber vi er att komplettera era uppgifter omgående.

Rutin för redovisning och utbetalning av provisioner

• Redovisning av försäljning och underlag för utbetalning distribueras via vår hemsida.

• Ett mejl skickas till fotograf/leverantör en gång per månad, förutsatt att vi haft försäljning av bilder där provisionen överstiger 1 000 kr.

• När mejl kommer er tillhanda går ni in på vår hemsida för att där godkänna det som sålts under perioden.

• Klicka på Commission Reports (provisionsrapporter) längst upp på sidan.

• Öppna rapporten (den/de där det står Need approval) som ska godkännas genom att trycka på rapportnumret. Gå igenom rapporten noggrant.

• Om rapporten är okej - godkänn rapporten genom att fylla i ert önskade fakturanummer/referensnummer och klicka på Submit (skicka).

• Har rapporten fel i redovisningen - godkänn endast de rader som är korrekta. Ange felorsak för de felaktiga raderna för att sedan klicka på Submit (skicka).

• Utbetalning sker 30 dagar efter godkännande till det kontonummer som är uppgivet. (OBS! Gäller fotografer med f-skattsedel, för fotografer med a-skattsedel betalas ersättningen ut som lön den 25:e.)

Observera att:

Ett fakturanummer måste anges vid godkännandet. Detta är till för er egen bokföring och kan sättas till vilket nummer som helst. Det är detta nummer som står som referens på utbetalningen. Obs: Detta gäller även fotografer med a-skattsedel.

Ni ska inte skicka en faktura till TT Nyhetsbyrån för att få er utbetalning.

Eventuella frågor besvaras på provision@tt.se alternativt telefon 08-692 26 15.