Redovisning och provision

Så här fungerar redovisning och utbetalning av provisioner.

Förklaring av status

• Open (Öppen) = Pågående försäljning under perioden. Ej klar för utbetalning.
  • Need approval (Kräver godkännande) = Period stängd och rapport klar att godkänna. Du som fotograf (eller annan leverantör) måste godkänna för att vi ska kunna betala din provision.
  • Approved (Godkänd) = Rapport godkänd av dig, betalning kommer efter 30 dagar.
  • Attested (Attesterad) = Rapport attesterad av TT Nyhetsbyrån.
  • Paid (Betald) = Provision utbetald på angivet datum.

Uppdatera dina uppgifter

Alla uppgifter kring bankkonto, rätt skattsedel med mera måste vara korrekta för att vi ska kunna betala dig.

Logga in på vår sajt.

Klicka på Commission reports uppe till vänster, sedan på Account högst upp till höger. Där kan du justera och komplettera alla uppgifter. Se till att även ange rätt valuta (Curreny, det ska stå SEK för svenska kronor).

Glöm inte att spara ändringen (klicka Save längst ner till vänster).

Kolla dina uppgifter redan nu, så slipper du vänta i onödan på pengarna.

Rutin för redovisning och utbetalning av provisioner

• Underlaget för vår utbetalning är den redovisning av försäljning som du når via vår sajt.

• Ett mejl skickas till fotograf/leverantör en gång per månad, förutsatt att vi haft försäljning  där provisionen överstiger 1 000 kr.

• När du får mejl, logga in på vår sajt för att godkänna det som sålts under perioden.

• Klicka på Commission Reports (provisionsrapporter) längst upp på sidan.

• Öppna rapporten (den/de där det står Need approval) genom att klicka på rapportnumret. Gå igenom rapporten noggrant.

• Om rapporten är okej - godkänn rapporten genom att fylla i ditt önskade fakturanummer/referensnummer och klicka på Submit (skicka).

• Har rapporten fel i redovisningen - godkänn endast de rader som är korrekta. Ange felorsak för de felaktiga raderna och klicka sedan på Submit (skicka).

• Utbetalning sker 30 dagar efter godkännande till det kontonummer som du uppgivit. (OBS! Gäller fotografer med f-skattsedel. För fotografer med a-skattsedel betalas ersättningen ut som lön den 25:e.)

Observera att:

Ett fakturanummer måste anges vid godkännandet. Detta är till för din egen bokföring och du kan skriva vilket nummer som helst. Det är detta nummer som står som referens på utbetalningen. Obs: Detta gäller även fotografer med a-skattsedel.

Du ska inte skicka en faktura till TT Nyhetsbyrån för att få din utbetalning.

Eventuella frågor besvaras på provision@tt.se alternativt telefon 08-692 26 15.