Vilka format och vilken storlek kan bilderna ha?

Maximal tillåten storlek på bilder är och bilagor är 20 MB, men för att optimera användarupplevelsen är vår rekommenderade maxgräns för bildernas filstorlek 10 MB. Alltför tunga bildfiler är tröga för er att ladda upp och för läsaren att ladda ner.

Vi rekommenderar följande format för bilder i pressmeddelanden:

.jpg (.jpeg)

.png – för logotyper och diagram eller andra bilder med genomskinliga lager.

Följande filformat stöds men rekommenderas ej:

.gif

.tiff

Dessa filer konverteras till JPG-filer när de visas inbäddade.

Observera att Via TT inte kommer att stödja .bmp-filer efter november 2016.

Använda bild som toppbild

Använd liggande format

Använd en bild som är minst 720 px bred