Integrera pressrummet på din egen webbsida

Genom att integrera pressrummet på din sajt behöver du bara uppdatera innehållet på Via TT för att det ska synkas med din egen sajt. Välj mellan två metoder: Iframe (inbäddning) och direkt integration. Båda innebär att dina pressmeddelanden synkas på din sajt.

Iframe (inbäddning)

Fördelar:

• Synkar pressmeddelanden, presskontakter, pressbilder och logotyper.
  • Går snabbt att sätta upp.
  • Går att CSS-anpassa från Via TT-verktyget för att ändra till exempel färger och knappar.

Nackdelar:

• Innehållet skiljer sig visuellt från er design.
  • Innehållet skalar inte efter skärmstorlek om ni inte använder ett externt script som erbjuder den funktionaliteten, exempelvis Iframe-resizer
  • Innehållet indexeras inte på er sajt vilket gör det till ett sämre alternativ om ni vill sökmotoroptimera era utskick.

Direkt integration

Fördelar:

• Full kontroll på utseendet. Pressmeddelandearkivet kommer visuellt att smälta in på er sajt.
  • Innehållet indexeras på er sajt vilket gör det till ett bättre alternativ om ni vill sökmotoroptimera era utskick.
  • Få all statistik i ert eget analysverkyg (exempel Google Analytics).
  • Allt innehåll skalar efter skärmstorlek om resten av er sajt gör det.

Nackdelar:

• Kräver mer arbete för att sätta upp
  • Endast pressmeddelanden integreras, övrigt pressmaterial får ni uppdatera själva på er sajt.

Så här gör du:

Iframe

Kontakta Via TT:s kundcenter så assisterar vi dig.

Vi skickar en embed-kod som ser ut så här:

Embed-koden använder du för att klistra in på webbsidan där du vill ha pressrummet. Ta hjälp av er egen tekniska support om du inte vet hur man gör.

Om du har CSS-anpassat ditt pressrum så kommer det att smälta in bättre på er sajt.

Direkt integration med API

Den här lösningen bygger på att en del tekniskt jobb görs på din sida.

Först behöver en tjänst byggas som anropar vårt API. Läs mer här.

Efter att du har aktiverat lösningen får du ett nytt val i steg 2 – Distribution när du skapar ett nytt pressmeddelande: ”Publicera på din egen webbsida”