Skapa mallar

För att skapa en mall börjar du som vanligt på startsidan med att skapa ett nytt pressmeddelande. Du arbetar sedan med innehåll och/eller distribution tills du är nöjd och väljer då ”Spara som mall” i högerkolumnen:

Då dyker den här rutan upp där du namnger din mall:

Mallen sparas i kolumnen till höger:

För att använda mallen klickar du på kugghjulet och väljer ”Skapa nytt pressmeddelande”.

Under kugghjulet kan du också välja att redigera mallen.

Mallarna finns också samlade under ”Mitt pressrum” -> ”Mallar”. Där kan du
också radera mallar som du inte vill ha längre.

Det finns en funktion till som kan vara bra att veta om.

Du kan förbereda en mall för snabbpublicering av ett pressmeddelande. För
att det ska fungera måste du:

i. Välja distributionsvägar
ii. Sätta tidpunkt för publicering till nu
iii. I ”Mitt pressrum” -> ”Mallar” klicka på kugghjulet och välja ”Använd som mall
för snabbpublicering”

Då dyker en gul ruta upp på startsidan och det finns bara två steg i skapandet av pressmeddelandet (i stället för fyra): Innehåll och Förhandsgranska.

Den här kan vara bra att ha för att spara tid om det är bråttom. För att ta bort
snabbpubliceringsmallen klickar du på kugghjulet igen och väljer ”Ta bort
mallen för snabbpublicering”. Mallen kommer då att finnas kvar, men inte användas för snabbpublicering.

Notera att du bara kan ha en mall för snabbpublicering.