Söksyntax

Följande sökbegrepp används på webben:

1. Och

Det räcker med ett mellanslag för att det ska bli första ordet och andra ordet.

Exempel: stefan löfven

2. Inte

Använd ett minustecken som sitter ihop med ordet som ska exkluderas.

Exempel: stefan -löfven

3. Eller

Använd vertikalstreck mellan orden för att få träff på antingen det ena eller det andra ordet.

Vertikalstreck gör du genom att trycka på följande tangenter:

Mac: Alt + 7

PC: Alt Gr + <

Exempel: stefan | löfven

4. Exakt fras

Sätt citationstecken kring frasen för att få den exakta matchningen.

Exempel: ”stefan löfven”

5. Suffix

Sätt en asterisk för att få fler ändelser på samma ord.

Exempel: partiled*

6. Söksträng

Använd parentes för att inkludera/exkludera fler saker.

Exempel: (göran | stefan) partiledare

Här blir det träff på 'göran' och 'partiledare' eller 'stefan' och 'partiledare'.