Kom igång med ditt pressrum

Ditt pressrum på Via TT är er verksamhets skyltfönster ut mot journalister. Använd pressrummet för att samla er kommunikation på ett ställe; från blogginlägg och pressmeddelanden till inlägg från sociala medier. Gör det enkelt för journalister att hitta bakgrundsfakta, logotyper och dokument genom att publicera det i pressrummet.

Följ denna enkla guide för att skapa ett attraktivt pressrum.

1. Gå till Inställningar

2. Välj Mina inställningar i rullgardinsmenyn.

3. Välj Redigera avsändare

Fyll i all information i kontaktfälten i Information om avsändare, såsom webbsida, adress, telefonnummer och så vidare.

Under "Om oss" kan du skriva eller klistra in en beskrivning av din verksamhet.

4. Under Kundinställningar laddar du upp din logotyp. Tillåtna filformat är .jpeg, .jpg eller .png. (Det fungerar också med .gif, men rekommenderas ej.) Det går alltså inte att lägga upp logotyper i vektoriserade format som .eps eller .ai

5. Välj presskontakter från Mina Filer. Glöm inte bild om ni vill ha det. Många medier vill ha en pressbild på den som uttalar sig till artiklar så det är en god idé att välja en högupplöst bild som är redo att användas. Pressbild och Presskontakt laddar du upp på Mitt pressrum > Mina filer.

6. Koppla era sociala medier. Här kan du se en tutorial om hur det görs.

• För att bädda in Facebook skriver du länken till kontot
  • För att bädda in Twitter-kontot skriver du in twitter-handlet utan @
  • För att bädda in Instagram skriver du in namnet på kontot utan @
  • För att bädda in RSS-feeden skriver du in länken till RSS-flödet. Sätt rubrik på RSS-feeden

Då ser det ut såhär:7. Välj om du vill visa era inlägg från kopplade sociala medier som inbäddade flöden i pressrummet. Det gör du genom att kryssa i eller ur checkrutan "Visa inlägg från sociala medier som inbäddade flöden i pressrummet".

Avancerade inställningar:

8. Ändra pressrummets URL. För att förbättra ert pressrums synlighet i sökmotorer kan ni välja en unik URL (webbadress) i stället för vår standardgenererade. Då fyller ni i företagsnamn i gemener och eventuella mellanrum skrivs med bindestreck (rekommenderas) eller understreck.

9. CSS-styla pressrummet. Skriv in CSS i denna ruta för att styla pressrummet.

FÄRDIGT!

Gå till Mitt pressrum > Pressrum för att se hur ditt pressrum ser ut.