Leveranskanaler - formatbeskrivning

Till allt vårt material kan man få metadata.
Välj att få det som TT Ninjs (json) eller TT NewsML (xml).
Dessa två format inrymmer även själva texten i nyhetstjänsten och feature.
Se för övrigt formatbeskrivningarna längs ned.

Två exempel på hur formaten kan kombineras i leveranser:
Vill du ställa in ett flöde med TT:s bildsatta nyhetstjänst, så prickar du för ett av textformaten samt Bild Högupplöst eller Bild 1024px.

Vill du sätta upp ett flöde där t ex videofiler och deras metadata går till en strömserver, och deras bildpuffar och beskrivande text går till din webbsajt, så sätter du upp två lika dana video-bevakningar med var sin leveranskanal:
- en med Video-SD plus TT NewsML till strömservern
- med Bild 1024 plus TT NewsML till webbsajten.

Formatbeskrivningar
Text med komplett metadata

TTNINJS
- TT:s version av ninja som är en JSON-variant av NewsML. Med själva texten som HTML5.

TTNewsM
- TT:s version av NewsML G2-xml-standard från IPTC för nyhetsbranschen. Med själva texten som HTML5.

Gamla format som ska tas bort

TTNITF
TT:s tidigare branschformat i SGML, ska fasas bort.

TTNITF-xml
- Xml-variant av TTNITF, ska fasas bort.

Indesign-xml
- För montering i Indesign.

Klipp-klistra-text
- Utan formatering.

Bildformat
– som kan väljas enskilt eller som del av t ex nyhetstjänst eller komplement till video

Högupplöst
- Största originalbilden.

1024 px
- En lite mindre storlek (1024 pixlar bred), lämplig för bl.a. webb.

Grafikformat

Färg-pdf
- Vanligast för print.

Svart-vit pdf
- För print.

Videoformat

Video SD
- Standard definition 720 p, lämplig för bla. webbvisning.

Video HD
- High definition, för redigering.