Leveranskanaler

Skapa ny leveranskanal i fyra enkla steg

Du som är kund hos TT kan själv ordna leveranser - Både vilka filtyper ni vill ha, och vart de ska.

Vart ska materialet skickas?

Gå till mina sidor under person-ikonen uppe till höger.

1. Skapa en ny kanal genom att:

Skriva in ett namn för kanalen och klicka på "Skapa"-knappen. Observera att du måste skriva in ett namn först, annars händer ingenting när du klickar på knappen.

2. Metod

Fyll i vilken typ av metod, bland annat om du vill skicka materialet med FTP - och i såna fall FTP-adress.

3. Format

Välj även vilka filtyper du vill få med under format. Om du för pilen över formatnamnet får du även fram en kort beskrivning av formatet.

4. Vad ska skickas vart? - Ställ in leveranskanal

Nu kan du ställa in vilket material som ska skickas via din kanal. Det gör du genom att gå till Hämtning. Här kan du ställa in en leveranskanal per materialtyp. Default är nedladdning, dvs att materialet laddas ner till ditt skrivbord.

För redaktionella kunder

Så här gör du för att få bilder och ren textfil nedladdade i din dator när du klickar på nedladdningssymbolen på nyheter eller feature:

1. Gå till leveranskanaler och klicka på kanalen "nedladdning"

Som redaktion vill man oftast ha:

- json eller xml och bilder till en ftp-adress om de ska in i redaktionella system

- textfil och bilder nedladdade till egen dator, om man måste klipp-och-klistra

2. Format - Kryssa för Bild, Färg-PDF och Klipp-klistra-text; Spara dina inställningar.

För huvudanvändare

1. Skapa en kanal som alla kan använda

Företagets huvudanvändare kan skapa leveranskanaler som alla inom företaget kan utnyttja, exempelvis för artikelimport till det redaktionella systemet. (Kontakta oss för teknisk info om hur ni kan importera, eller för att sätta upp era huvudanvändare.)

• Som huvudanvändare, gå till Mina sidor och välj Leveranskanaler
  • Kryssa för Visa företagsnivå för att göra en kanal som alla kan använda
  • Skriv ett namn för kanalen, och klicka SKAPA.
  • Fyll i ftp-adress etc, och kryssa för de filformat ni vill ha.

2. Välj den nygjorda kanalen åt alla som hämtar t ex nyhetsartiklar så här:

• Gå till Hämtning
  • Se till att Visa företagsnivå är ikryssat
  • Välj Nyheter och markera den nya leveranskanalen, under Företagskanaler

Nu kommer alla i företaget som hämtar nyhetstexter på TT:s kundwebb att få in dem i den ftp-adress du ordnat. Om de inte själva väljer att gå in på sin Hämtning och markera något annat.