Hur söker jag?

Exempel:
1. Sök i bild
Använd sökrutan som finns högst upp på den svarta menyraden för att söka. Om du först klickar på Bild i vänstermenyn så söker du endast i bild. (Annars söker du i allt material du har tillgång till, vilket kan ge förvirrande träfflista)

2. Sök i endast nyhetsbilder
Om du gör din sökning från sektionen bild-->nyheter söker du endast i nyhetsbilder - och slipper träffar från Historiskt, Genrebilder, Kungligt etc.

3. Sök i bild/nyheter/inrikes
Om du gör din sökning från sektionen bild-->nyheter-->inrikes söker du endast i inrikes nyhetsbilder.

4. Bedöm sökresultat
När du gjort en sökning får du en summa av sökresultat. Summan under rubriken visar hur många träffar det finns i sektionen (Bild). Klicka på en undersektion, så ser du hur många träffar det finns i just den undersektionen. På det sättet kan du avgränsa ett brett sökresultat för att lättare hitta det du specifikt letar efter.

• Du kan sortera på senaste eller relevans.
  • Samma bild kan tillhöra flera ämneskategorier.
  • Finns det inga träffar i en viss sektion så visas inte den knappen.

5. Granska bilderna

När du klickat upp en bild, och sedan vill titta på nästa, så kan du stänga den med krysset uppe till höger. Då kommer du tillbaka till din träfflista och kan titta vidare i den.

Men om du klickar på huvudsektionen Bild igen, så nollställs sökningen.

Sök i nyhetstexter, feature m m

Fungerar som sökning i Bild - men brukar bli enklare tack vare färre underavdelningar. Gå först in i rätt sektion via menyn i vänsterspalten, använd sedan sökrutan uppe i den svarta listen.