TT Nyhetsbyrån - Support

Vad betyder de olika distributionsvalen i steg 2?

1. Ditt pressrum på Via TT

Det här distributionsvalet innebär att ditt pressmeddelande publiceras i ditt pressrum på Via TT:s webbsida.

2. TT:s redaktionella system

Det här distributionsvalet innebär att ditt pressmeddelande skickas ut genom TT Nyhetsbyråns redaktionella kanaler, som når Sveriges redaktioner. Dina nyheter hamnar rakt i journalisternas miljö och arbetsverktyg samt på TT:s kundwebb, där det relateras till TT Nyhetsbyråns egna nyheter. (Observera att alla inte har tillgång till det här distributionsvalet.)

3. Abonnenter

Det här distributionsvalet innebär att ditt pressmeddelande skickas till de som aktivt har valt att följa din verksamhet eller är intresserade av ditt verksamhetsområde eller det geografiska område där du verkar.

4. Via TT:s medielistor

Det här distributionsvalet innebär att ditt pressmeddelande skickas ut till en skräddarsydd lista av e-postmottagare på utvalda tidningar, webbsidor, magasin, fackpress och så vidare inom utvalda branscher och geografiska områden. Via TT underhåller och uppdaterar listan kontinuerligt.

5. Personliga medielistor

Det här distributionsvalet innebär att ditt pressmeddelande skickas ut till e-postmottagare som du själv har lagt till i personliga medielistor. Här kan du läsa mer om hur man skapar egna medielistor. 

6. Via TT:s Twitter

Du kan välja om pressmeddelandet ska publiceras i Via TT:s Twitter-feed. Länken går då till ditt pressmeddelande i ditt pressrum på via.tt.se.

7. Dina Twitter- och Facebook-konton

Du kan välja om pressmeddelandet ska publiceras i din egen Twitter-feed eller på din Facebook-sida. Om du skriver en tweet eller ett inlägg så bifogas pressmeddelandet. Läs mer om hur du aktiverar Twitter och Facebook.

8. Publicera på din egen webbsida

Det här distributionsvalet finns om du har valt att exportera pressmeddelanden till
din egen webbsida. Du kan välja att ett pressmeddelande kan publiceras på ett eller flera ställen på din egen webbsida för att kunna jobba med sökmotoroptimering och få med pressmeddelandet i din egen statistik och/eller analys. Läs mer här.