Så bygger du ditt pressrum

Via TT:s nya pressrum ger dig nya möjligheter och nedan beskrivs grundfunktionerna. Här kan du läsa mer om hur du kan hantera ditt pressmaterial och här kan du läsa mer om hur du sorterar och lyfter fram dina kontakter.

Gå till "Redigera pressrum" under "Mitt pressrum" i toppmenyn.

Först beskriver du dig själv eller introducerar pressrummet. Om du inte gör det använder vi "Om oss"-texten från "Mina inställningar".

Din logotyp och dina kontaktuppgifter från "Mina inställningar" kommer också med:

Om det inte finns en logotyp under "Mina inställningar" så visas namnet på avsändaren i stället (i det här fallet TT Nyhetsbyrån).

Därefter kan du välja att lägga till en bild:

och då blir resultatet så här:

Sedan kan du lägga in länkar till dina sociala medier. Använd den kompletta adressen med http:// eller https://:

och då dyker ikonerna upp här:

Slutligen bestämmer du vilka flikar som ska vara synliga i ditt pressrum:

Dölj dem du inte vill använda. Fliken med pressmeddelanden är dock alltid synlig.

Läs mer om hur du använder "Pressmaterial-sektionen", "Kontakt-sektionen" och "Sociala medier-sektionen".

Du kan också lägga till kontaktpersoner i den här vyn. I Via TT:s enkät riktad till journalister var kontaktuppgifter det vanligaste som de letade efter när de besökte ett pressrum. Du har nu möjlighet att lyfta upp en eller två kontakter i pressrummet så att det ser ut så här:

Läs mer här.