API - så här ser JSON-svaret ut

Ditt svar kan få följande statuskoder:

200 – allt har gått bra

400 – felaktigt GET-anrop, läs mer här för att komma tillrätta med problemet

500 – fel i applikationen, kontakta då Via TT:s kundtjänst

Svaret kan innehålla följande beståndsdelar:

id – pressmeddelandets unika ID-nummer

Exempel: 510150

title – pressmeddelandets rubrik

Exempel: TT tar hem jämställdhetspris

url – länken till pressmeddelandet på via.tt.se

Exempel: https://via.tt.se/pressmeddelande/tt-tar-hem-jamstalldhetspris?publisherId=14494&releaseId=947660

leadtext – pressmeddelandets ingress i HTML-format.

Exempel: TT Nyhetsbyråns kampanj, Förändra bilden, tar hem det prestigefyllda priset Guldvågen. Med kampanjen ville TT vara med och bidra till diskussionen om stereotypa bilder och vikten av att utmana dem.

video – en video som är bifogad pressmeddelandet

video.url – embed-kod till videon

Exempel: <iframe src="https://www.youtube.com/embed/.......></iframe>

video.description – beskrivning av innehållet i videon

Exempel: Det här innehåller videon.

video.channelUrl – länk till din Youtube- eller Vimeo-kanal

Exempel: https://www.youtube.com/user/ttnyhetsbyran

body – pressmeddelandets brödtext i HTML-format.

Exempel: Här skriver du din nyhet i fullformat.

keywords – pressmeddelandets nyckelord. Varje nyckelord kan bestå av ett eller flera ord. Det kan alltså innehålla blanksteg.

Exempel: ”nyckelord”, ”nyckelord med blanksteg”

published – publiceringsdatum och -tid i ISO 8601-format (YYYY-MM-DDThh:mm:ssTZD).

Exempel: 2019-05-13T14:56:06+02:00

publisher – avsändaren, det vill säga du.

publisher.id – avsändarens, det vill säga ditt, kundnummer.

Exempel: 389

publisher.name – avsändarens, det vill säga sitt, namn.

Exempel: TT Nyhetsbyrån

logos – logotyper som är bifogade till pressmeddelandet

logos.url – länk till logotypen på via.tt.se

Exempel: https://via.tt.se/data/images/00788/22eeca2a-210f-4e7b-86c5-30b8ca58ccc3.png

logos.caption – beskrivning av logotypen

Exempel: TT Nyhetsbyråns logotyp med vit bakgrund

images – bilder som är bifogade till pressmeddelandet

images.url – länk till bilden på via.tt.se

Exempel: https://via.tt.se/data/images/00765/9314317a-2af6-4ffb-b065-327397febf5a.jpg

images.caption – beskrivning av bilden

Exempel: Jonas Eriksson, vd och ansvarig utgivare

documents – dokument som är bifogade till pressmeddelandet

documents.url – länk till dokumentet på via.tt.se

Exempel: https://via.tt.se/data/attachments/00558/c8671908-219d-461a-b9fa-555d5f431d3b.pdf

documents.caption – beskrivning av dokumentet

Exempel: Här är TT Nyhetsbyråns sociala medier-policy

links – länkar som är bifogade till pressmeddelandet

links.url – länken

Exempel: https://tt.se/

links.caption – beskrivning av länken

Exempel: TT Nyhetsbyråns webbsida

channels – den specifika kanal som avsändaren, det vill säga du, skickar pressmeddelandet i

channels.id – kanalens unika ID, det som du anropar om du använder channels i ditt GET-anrop

Exempel: 510142

channels.label – kanalens namn, det som också syns i steg 2 – distribution när du skickar ett pressmeddelande

Exempel: Pressmeddelanden

boilerplate – avsändarens, alltså din, ”Om oss”-text

Exempel: TT Nyhetsbyrån är Nordens ledande medieleverantör.

contacts – pressmeddelandets kontaktpersoner

contacts.text – kontaktperson i fritext

Exempel: Anna Andersson, presschef, 070-777 77 77, anna.andersson@tt.se

contacts.persons – kontaktpersoner som är kopplade till pressmeddelandet

contacts.persons.name – kontaktpersonens namn

Exempel: Anna Andersson

contacts.persons.phone – kontaktpersonens telefonnummer

Exempel: 070-777 77 77

contacts.persons.email – kontaktpersonens e-postadress

Exempel: anna.andersson@tt.se

contacts.persons.title – kontaktpersonens titel

Exempel: Presschef

contacts.persons.image – bild på kontaktpersonen

contacts.persons.image.url – länk till bilden på kontaktpersonen på via.tt.se

Exempel: https://via.tt.se/data/images/00517/ccd42bfa-a0b5-4f1f-9076-4d8421b717e4.jpg

contacts.persons.image.caption – beskrivning av kontaktpersonen

Exempel: Anna Andersson, presschef

contacts.persons.contactLinks – kontaktpersonens sociala medier-länkar

contacts.persons.contactLinks.blog – länk till kontaktpersonnens blogg

Exempel: www.tt.se/bloggar/annaandersson

contacts.persons.contactLinks.linkedIn – kontaktpersonens LinkedIn-profil

Exempel: https://www.linkedin.com/in/anna-andersson-a165881

contacts.persons.contactLinks.skype – kontaktpersonens Skype-namn

Exempel: TT-Anna

contacts.persons.contactLinks.twitter – kontaktpersonens Twitter-namn

Exempel: @ttanna

version – pressmeddelandets versionsnummer, används för att länka samman till exempel två språkversioner av samma pressmeddelande

Exempel: 510149

language – pressmeddelandets språk

Exempel: sv

nextPage – nästa sida om det finns fler sidor

Exempel: 1 (”null” om det inte finns fler sidor)

totalCount - det totala antalet pressmeddelanden som matchar ditt GET-anrop

Exempel: 4211