Interaktiv karta

Välj ”Skapa nytt” →” Karta”. Döp kartan.

Spara genom att trycka på ”Klar”. F n kommer du då, i vissa webbläsare, få meddelande om du vill ”lämna sidan/webbplatsen”. Välj lämna, de ändringar du har gjort kommer att sparas, oavsett meddelandet – förutsatt att du sparat ändringar genom att trycka på ”Klar”. F n finns inte autospar.

Välj symbol (-er). Skriv in plats (-er). Tryck Enter (eller klicka på rätt plats bland förslagen som kommer upp).

Varje symbol är klickbar. För att redigera rutan som poppar upp, gå till listan i vänsterkanten och välj den punkt du vill redigera. Klicka på den svarta pratbubblan eller till höger i listan och välj ”ändra platsinfo”.

I redigeringsrutan kan du byta ikon, skriva och formatera text, infoga länk, ladda upp en bild samt bädda in till exempel tweets och video.

Vid inbäddning ange gärna ”100%” som värde i parametern width.

När du redigerat, klicka på ”Klar” för att spara.

Det är inte tillåtet att skapa statiska kartor för print i verktyget, pga överenskommelse med TT:s kartleverantör. Det är fullt möjligt för kunder att ha en egen kartleverantör i verktyget.

Viktigt om interaktiv karta:

Symbolerna kan dras runt i kartan, dock får du då koordinater för korrekt adress.

Karttjänsten är inställd att visas på landets lokala språk. Ska du göra en karta för ett land utanför Norden, gå till ”Lager” → välj ”TT Standard - Engelska”. Ortsnamnen ändras då till engelska.

Om du vill ändra i en karta som redan är publicerad, måste du klicka på ”Publicera” igen. Då går dina ändringar genom ”direkt”, men vi har märkt att det ibland kan dröja en tid innan det får genomslag. Ett alternativ kan då vara att välja ”duplicera kartan” under Dokument. Om ändringar inte slår igenom eller det strular, prova att uppdatera sidan eller tömma cachen.

Under fliken Tema väljer du det utseende (typsnitt, färger, etc) som du vill ha genom att välja en av de mallar som skapats tidigare (se under ”rutmönster”-symbolen till höger om den gröna publicera-knappen, välj verktyget ”Teman”).