Interaktiv karta

Välj Skapa nyttKarta. Döp kartan.

Spara genom att trycka på Spara.

Skriv in den adress där du vill skapa en kartpunkt.

Välj ikon (-er). Varje ikon är klickbar och rutans innehåll redigerbart.

Du kan byta ikon, skriva och formatera text, infoga länk, ladda upp en bild samt bädda in till exempel tweets och video. När du redigerat en kartpunkt och vill redigera en annan, tryck på Stäng.

Du kan hela tiden se hur det färdiga resultatet blir genom att klicka på Förhandsgranska.

När du redigerat färdigt, klicka på Publicera för att skapa inbäddningskod. Vid inbäddning ange gärna 100% som värde i parametern width.

Det är inte tillåtet att skapa statiska kartor för print i verktyget, på grund av överenskommelse med TT:s kartleverantör.

Viktigt om interaktiv karta:

Symbolerna kan dras runt i kartan, dock får du då koordinater för korrekt adress.

Karttjänsten är inställd att visas på landets lokala språk. Ska du göra en karta för ett land utanför Norden, gå till Lager → välj TT Standard - Engelska. Ortsnamnen ändras då till engelska.

Om du vill ändra i en karta som redan är publicerad, måste du klicka på Publicera igen. Då går dina ändringar genom ”direkt”, men vi har märkt att det ibland kan dröja en tid innan det får genomslag. Ett alternativ kan då vara att välja duplicera kartan under Dokument. Om ändringar inte slår igenom eller det strular, prova att uppdatera sidan eller tömma cachen.

Under fliken Tema väljer du det utseende (typsnitt, färger, etc) som du vill ha genom att välja en av de mallar som skapats tidigare (för att skapa ett tema, välj Skapa nytt tema).