Quiz

Välj ”Skapa nytt” →”Quiz”. Döp ditt quiz.

Spara genom att trycka på ”Klar”. F n kommer du då, i vissa webbläsare, få meddelande om du vill ”lämna sidan/webbplatsen”. Välj lämna, de ändringar du har gjort kommer att sparas, oavsett meddelandet – förutsatt att du sparat ändringar genom att trycka på ”Klar”. F n finns inte autospar.

Redigera startsida. I rubriken skriver du frågan quizet handlar om (t ex: ”Vad kan du om kungen?”). Skriv en lockande starttext. Skriv en knapptext (t ex ”Testa mig”, ”Starta testet”, ”Kör!”). Lägg eventuellt till en bild. Klicka på ”Klar” för att spara.

Skapa frågorna. Skippa rubrik, men bild bör läggas in för varje fråga. Tänk på att ha rejält breda bilder, gärna i widescreen-format. Detta för att hela frågan ska få plats i t ex mobiler.

Skriv in svarsalternativ och (viktigt!) klicka i det svar som är rätt. Klicka sedan ”Klar” eller ”Skapa ny”.

Skapa resultatsidorna – antalet beror på såklart på vilken sorts quiz du gör, men minsta antal är två. Gör du fler än två börjar du med det sämsta resultatet. Skriv i rubriken t ex ”Inte så bra!”, skriv sedan en rolig beskrivning, klicka på ”Klar”. Gör sedan en ny resultatsida, skriv t ex ”Ganska bra!” och beskrivning. Fortsätt så, med bästa resultatet sist.

Verktyget beräknar automatiskt intervallen för de olika resultatsidorna, det vill säga har du tolv frågor och gör tre olika resultatvarianter så sätter den automatiskt 0-4, 4-8 och 8-12, där det lägsta/sämsta resultatet är överst/först bland resultatvarianterna.

I högra hörnet kan du välja mellan ”widget” och ”storyboard”.

Widget visar quizet så som det ser ut när vi publicerar:

Storyboard visar quizet i sin helhet – startsida, frågor och resultat: