Quiz

Välj Skapa nytt → Quiz. Döp ditt quiz.

Spara genom att trycka på Spara

Redigera startsida. I rubriken skriver du frågan quizet handlar om (t ex: ”Vad kan du om kungen?”). Skriv en lockande starttext. Skriv en knapptext (t ex ”Testa mig”, ”Starta testet”, ”Kör!”). Lägg eventuellt till en bild. Klicka på Stäng för att börja skapa frågor.

Klicka på Skapa ny fråga. Skippa rubrik, men bild bör läggas in för varje fråga. Tänk på att ha rejält breda bilder, gärna i widescreen-format. Detta för att hela frågan ska få plats i t ex mobiler.

Skriv in svarsalternativ och (viktigt!) markera det svar som är rätt. Klicka sedan Stäng för att skapa fler frågor.

Skapa resultatsidorna – antalet beror på såklart på vilken sorts quiz du gör, men minsta antal är två. Välj maxpoäng för varje sida. Gör du fler än två börjar du med det sämsta resultatet. Skriv i rubriken t ex ”Inte så bra!”, skriv sedan en rolig beskrivning, klicka på Stäng. Gör sedan en ny resultatsida, skriv t ex ”Ganska bra!” och beskrivning. Fortsätt så, med bästa resultatet sist.

När du redigerat färdigt, klicka på Publicera för att skapa inbäddningskod.