Tidslinje

Välj ”Skapa nytt” →”Tidslinje”. Döp tidslinjen.

Spara genom att trycka på ”Klar”. F n kommer du då, i vissa webbläsare, få meddelande om du vill ”lämna sidan/webbplatsen”. Välj lämna, de ändringar du har gjort kommer att sparas, oavsett meddelandet – förutsatt att du sparat ändringar genom att trycka på ”Klar”. F n finns inte autospar.

Klicka på ”Skapa ny tidpunkt”.

I redigeringsrutan kan du byta färg på ikonerna, lägga till bild, skriva rubrik och text. Du kan även bädda in tweets och video. När du redigerat, klicka på ”Klar” för att lägga till din punkt och komma till listan med punkter eller ”Skapa ny” för att lägga till din punkt och samtidigt börja på en ny.

Om video i tidslinje: När vi embeddar Youtubeklipp – skriv width=”100%” height=”280”

Viktigt om tidslinje:

Vi rekommenderar att du använder breddarbilder.

Om du vill ändra i en tidslinje som redan är publicerad, måste du klicka på ”Publicera” igen. Då ska dina ändringar slå genom ”direkt”, men vi har märkt att det ibland kan dröja en tid innan det får genomslag. Ett alternativ kan då vara att välja ”duplicera tidslinjen” under Dokument. Om ändringar inte slår igenom eller det strular, prova att uppdatera sidan eller tömma cachen.

Under fliken Tema väljer du det utseende (typsnitt, färger, etc) som du vill ha genom att välja en av de mallar som skapats tidigare (se under ”rutmönster”-symbolen till höger om den gröna publicera-knappen, väljs sedan verktyget ”Teman”).