Publicera på Facebook

Så här gör du för att publicera pressmeddelanden på din Facebook-sida.

Tre viktiga saker, som du inte får glömma:

1. Du kan bara publicera på Facebook-sidor, inte Facebook-profiler.

2. Pressmeddelandet måste publiceras i ditt pressrum på via.tt.se för att inlägget ska skickas.

3. Du måste skriva något i textfältet i steg 2 - Distribution för att inlägget ska skickas.

Aktivering av Facebook

1. Klicka på "Inställningar" i toppmenyn och välj sedan "Mina inställningar".

2. Klicka på "Facebook och Twitter" i menyn i högerspalten. Då kommer du hit:

3. Klicka på "Aktivera Facebook" och logga in på den Facebook-profil som ska ge tillåtelse för en Facebook-sida att kopplas till distributionen:

4. Välj sedan "Fortsätt som [ditt profilnamn]" och du får den här dialogrutan från Facebook:

Tryck "OK" eller dubbelkontrollera på "Välj vad du vill tillåta" att Via TT får tillåtelse att använda "Hantera dina sidor" och "Publicera som sidor du hanterar".

5. Välj den Facebook-sida du vill publicera på och klicka på "Bekräfta".

6. Om aktiveringen lyckades får du det här meddelandet:

Publicering till Facebook

I steg 2 - Distribution finner du efter aktiveringen ett nytt distributionsval:

Klicka på fliken och skriv ditt inlägg så publiceras det när pressmeddelandet skickas.

Kom ihåg de tre sakerna från toppen av den här sidan:

1. Du kan bara publicera på Facebook-sidor, inte Facebook-profiler.

2. Pressmeddelandet måste publiceras i ditt pressrum på via.tt.se för att inlägget ska skickas.

3. Du måste skriva något i textfältet i steg 2 - Distribution för att inlägget ska skickas.

Inaktivera Facebook

Klicka på "Inaktivera Facebook". Kopplingen upphör omedelbart.