Publicera på Facebook

Så här gör du för att publicera pressmeddelanden på din Facebook-sida.

Tre viktiga saker, som du inte får glömma:

1. Du kan bara publicera på Facebook-sidor, inte Facebook-profiler.

2. Pressmeddelandet måste publiceras i ditt pressrum på via.tt.se för att inlägget ska publiceras.

3. Du måste skriva något i textfältet i steg 2 - Distribution för att inlägget ska publiceras.

Aktivering av Facebook

1. Klicka på Inställningar i toppmenyn och välj sedan Mina inställningar.

2. Klicka på Facebook och Twitter i menyn i högerspalten. Då kommer du hit:

3. Klicka på Aktivera Facebook och logga in på den Facebook-profil som ska ge tillåtelse för en Facebook-sida att kopplas till distributionen:

4. Välj sedan Fortsätt som [ditt profilnamn] och du får den här dialogrutan från Facebook:

Tryck OK eller dubbelkontrollera på Välj vad du vill tillåta att Via TT får tillåtelse att använda Hantera dina sidor och Publicera som sidor du hanterar.

5. Välj den Facebook-sida du vill publicera på och klicka på Bekräfta.

6. Om aktiveringen lyckades får du det här meddelandet:

Publicering till Facebook

I steg 2 - Distribution finner du efter aktiveringen ett nytt distributionsval:

Klicka på fliken och skriv ditt inlägg så publiceras det när pressmeddelandet skickas.

Kom ihåg de tre sakerna från toppen av den här sidan:

1. Du kan bara publicera på Facebook-sidor, inte Facebook-profiler.

2. Pressmeddelandet måste publiceras i ditt pressrum på via.tt.se för att inlägget ska skickas.

3. Du måste skriva något i textfältet i steg 2 - Distribution för att inlägget ska skickas.

Inaktivera Facebook

Klicka på Inaktivera Facebook. Kopplingen upphör omedelbart.