Skillnaden mellan pressmeddelande, pressinbjudan, nyheter och blogginlägg

Ett av de första val som du måste göra när du skapar ett nytt innehåll är att bestämma vilken typ det är. Du kan välja mellan pressmeddelande, pressinbjudan, nyheter eller blogginlägg.

Innehållet får då olika etiketter i ditt pressrum. Med hjälp av de olika typerna kan du berätta för journalisterna vad de kan förvänta sig för innehåll. Använd de olika typerna till exempel såhär:

Pressmeddelande: När du vill berätta nyheter om ditt företag eller verksamhet.

Pressinbjudan: Presskonferenser, inbjudningar till event, pressvisningar med mera.

Nyheter: Mindre formella än pressmeddelanden. Uppdateringar från din verksamhet.

Blogginlägg: Inlägg från er företagsblogg som du vill dela med journalister.